Spela hos oss

Tisdagar spelar vi på kvällen med start  18:30, oftast parspel, någon gång barometer samt simultan, där man jämförs med andra klubbar i Sverige. Torsdagar spelar vi på eftermiddagen mellan 13:00 och 17:00. Ingen föranmälan behövs.

Vinnarna får alltid pris.

Vi spelar normalt 24 brickor. Vid bordet raknappas resultatet in på Bridgematedosor och dagens resultat kommer några minuter efter spelets slut. Resultatet med brickor och givar ligger senast dagen efter på hemsidan.

 

Dagbridge_DSC0635 934px

Anmälan

Ingen förhandsanmälan krävs till våra tävlingar. Vi har plats för 17 bord. Kom i god tid, då kan du vara säker på att du får spela, först till kvarn gäller.

De som ej är medlemmar i Svenska Bridgeförbundet betalar 40 kronor extra.

Om resultatredovisning

Vi använder Bridgemate kopplat till Ruter för resultatredovisningen. Det är väl beprövade och mycket kompetenta system. Nord är som vanligt protokollförare och knappar in resultatet och öst eller väst bekräftar. Det är upp till spelarna vid bordet att se till att rätt resultat registrerats. Om inga misstänkta resultat uppdagats vid spelets slut är resultatet klart direkt.

Att få resultatet uträknat och klart direkt efter tävlingen är en stor fördel. Systemet slår larm om ”konstiga” resultat. I flertalet fall är resultatet rimligt. Dock förekommer fall där uppenbart något blivit fel. Bägge paren kallas då till datorn för att reda ut saken.

Vid prisutdelningen delar vi ut resultatet. Ser något konstigt ut då är det fortfarande lätt att justera, innan det skickats in till Bridgeförbundet och lagts ut på nätet. Enligt bridgens regelverk har man en halvtimme efter spelets slut på sig att ”överklaga”.

Vår princip är att inknappat och godkänt resultat, som inte påtalats inom en halvtimme, gäller. Ska man dagen efter justera resultatet (vilket går men är krångligt) försvinner den smidiga och enkla hanteringen som man idag har med Bridgemate/Ruter. Har vi gjort fel ändrar vi självfallet.

Prisutdelning

Vi tycker att prisutdelningen är en trevlig avslutning på bridgespelet och ser gärna att så många som möjligt stannar. Vår princip är att vinnande par måste vara närvarande vid prisutdelningen, om så ej är fallet går priset vidare till nästa par.